Tárlatvezetés és alkotóműhelyMAGYAR FESTÉSZET NAPJA A LACZKÓ DEZSŐ MÚZEUMBAN2017. október 18.Tanulmányi raktárVeszprém, Török Ignác u. 5. 
A Laczkó Dezső Múzeum tisztelettel meghívja Önt 2017. október 19-én, csütörtökön 17 órára "Ez vagyok, ez a formám" Kondor Béla, a grafikus című kiállítás megnyitójára.
A Laczkó Dezső Múzeum kiállítóhelyei 2017.október 23-án, hétfőn zárva tartanak.(Laczkó Dezső Múzeum, Bakonyi Ház, Hősök Kapuja látogatóközpont: Tűztorony, Hősök Kapuja, Várbörtön) 
Szaktárlatvezetésa Szent László Emlékezetecímű kiállításbanFogl Krisztián Sándor történésszel2017. október 24-én, kedden 16:30 órakorBelépőjegy: 600 Ft/fő
„Ez vagyok, ez a formám” – Kondor Béla, a grafikus 
A kiállítás egy igazi elvarázsolt utazásra hívja a kicsiket és nagyokat, ahol néhány percre, vagy akár néhány órára is elmerülhetnek a Kis herceg csodálatos, misztikus világában.
A bakonybéli Szentkútnál végzett ásatások során egy teljességgel váratlan kincsre bukkantak a régészek 2016 őszén. Tekintse meg a páratlan leletanyagot és ismerkedjen meg a bakonybéli bencés monostor történetével.
Szent László királyt Magyarország bajnokaként (Athleta Patriae), az árvák és a gyengék védelmezőjeként, a hajadonok megmentőjeként, igazságos, egyben szigorú törvényhozóként tartja számon a történelmi emlékezet. Az egyházszervezetet stabilizáló, a magántulajdont szigorúan védő törvényeivel a lovagkirály hozzájárult az önálló feudális állam megszilárdításához.
 Részletes programok: http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?muid=51
 Múzeumi Vizuális Tanoda
A Laczkó Dezső Múzeum kiállítóhelyeinek a Bakony & Balaton kártyával 2017-ben igénybe vehető kedvezményes jegyárai 

Kiemelt múzeumpedagógiai ajánlatok

Témakör: irodalom Korcsoport: alsó tagozat, felső tagozat
Témakör: középkor, történelem Korcsoport: alsó tagozat, felső tagozat
Témakör: régészet Korcsoport: felső tagozat