Csillagles a Hősök Kapujában A nyári és őszi égbolt látványosságai szabad szemmel és távcsővel
Szent László király Magyarország bajnokának életét, politikai törekvéseit ismerheti meg a látogató Fogl Krisztián történész szaktárlatvezetése kapcsán a Laczkó Dezső Múzeum új időszaki kiállításában.
KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI A LACZKÓ DEZSŐ MÚZEUM KIÁLLÍTÓHELYEIN 2017.szeptember 16-17., szombat-vasárnap
HITÉLET ÉS VALLÁSOS KULTÚRAA KÁRPÁT-MEDENCÉBEN 11.című konferencia2017. AUGUSZTUS 21–24.A Laczkó Dezső Múzeum, a Dunántúli Református EgyházkerületTudományos Gyűjteményeivel és a Gróf Esterházy Károly Kastély- és Tájmúzeummal közös szervezésben  
Szent László királyt Magyarország bajnokaként (Athleta Patriae), az árvák és a gyengék védelmezőjeként, a hajadonok megmentőjeként, igazságos, egyben szigorú törvényhozóként tartja számon a történelmi emlékezet. Az egyházszervezetet stabilizáló, a magántulajdont szigorúan védő törvényeivel a lovagkirály hozzájárult az önálló feudális állam megszilárdításához.
A bakonybéli Szentkútnál végzett ásatások során egy teljességgel váratlan kincsre bukkantak a régészek 2016 őszén. Tekintse meg a páratlan leletanyagot és ismerkedjen meg a bakonybéli bencés monostor történetével.
Arany 200 Megnyitó: 2017. március 31., péntek 18 órakor A kiállítást dr. habil Fűzfa Balázs nyitotta meg. Helyszín: Laczkó Dezső Múzeum – 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
A Laczkó Dezső Múzeum kiállítóhelyeinek a Bakony & Balaton kártyával 2016-ban igénybe vehető kedvezményes jegyárai
Tisztelt Kutatók! Könyvtárunk és adattárunk augusztus 24-től 30-ig szabadság miatt ZÁRVA tart. Első nyitási nap: augusztus 31.

Kiemelt múzeumpedagógiai ajánlatok

Témakör: középkor, történelem Korcsoport: alsó tagozat, felső tagozat
Témakör: irodalom, művészettörténet Korcsoport: felső tagozat, középiskola
Témakör: néprajz, régészet, ünnepek - népszokások Korcsoport: alsó tagozat, felső tagozat