Jelenlegi hely

Három kiállítás várja a diákokat

A Laczkó Dezső Múzeum az „Emberek aranyban” című kiállításhoz kapcsolódva rendhagyó történelemórákat szervez 2014. április 23-tól június 30-ig.

A szkíta birodalom Kazahsztánból származó aranykincseit a látogatók elé táró kiállítás olyan történelmi és kulturális utazásra hívja a látogatókat, amely életre szóló élményt nyújt a diákcsoportok számára is. A tárlat bemutatja a sztyeppei lovas-nomád birodalmat, mely az ókor legnagyobb hadereje és az innováció bölcsője volt. A kiállítás mindemellett színes képet fest a szkíta és türk eredetű népek életéről, kultúrájáról, gazdagságáról.

Ajánlott korosztály: 5-12. osztály
A foglalkozás időtartama: kb. 45 perc
A múzeumpedagógiai óra díja: 400 Ft/fő, bérlettel rendelkező csoportok számára 300 Ft/fő

Az „Emberek aranyban” című kiállítás mellett továbbra is várjuk a diákcsoportok jelentkezését a januárban nyílt „Játékvilágok” című kiállításunk múzeumpedagógiai foglalkozásaira is. A tárlat a játszó gyermekről szól, de a – múzeumi gondolkodásmódtól eltérően – ezúttal nem történeti és nem is társadalmi megközelítésben, hanem szempontok sokaságát vegyítve. A játékos foglalkozások során a diákok megismerkedhetnek a gyermekekkel kapcsolatos szemlélet évszázados átalakulásával, valamint a XX. század legfontosabb, legérdekesebb játéktárgyaival.

Ajánlott korosztály: 1-8. osztály
A foglalkozás időtartama: kb. 45 perc
A múzeumpedagógia óra díja: 400 Ft/fő, bérlettel rendelkező csoportok számára 300 Ft/fő.

Mindezek mellett természetesen továbbra is várjuk diákcsoportjaikat a július 20-ig nyitva tartó „Ácsolt fatornyok – védelmező templomok – erdélyi műveltség” című időszaki kiállításban is.

Az órákra jelentkezni a kiraly@vmmuzeum.hu e-mail címen, valamint a +36 20 548 4031-es és +36 88 788 191/18-as telefonszámon lehet.

Szeretettel várjuk a diákokat a Laczkó Dezső Múzeumban!