Jelenlegi hely

Tanulmányi raktár

Megnyitotta kapuit a közönség előtt a Múzeum raktára. A múzeumi kincsek otthonának tanulmányi raktárrá való alakítása a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatásával vált lehetővé. A 2010 szeptemberétől 2011. november végéig tartó építkezés keretében a raktár 710m2 területen alakult látogatóbaráttá és akadálymentesítetté. 20 000 műtárgy tárolási feltételei is jelentősen javultak.

Tanulmányi raktár

8200 Veszprém, Török Ignác u. 5.

Telefon:

Látogatás és programok a raktárban

A Török Ignác utcai tanulmányi raktár kizárólag vezetéssel látogatható, előre bejelentkezett csoportokat fogadunk. Tartunk itt múzeumpedagógiai órákat iskoláknak vagy más csoportoknak.

Egyéni látogatókat nyílt napjainkon fogadunk (ezek időpontjáról a honlapunkon, hírlevelünkben és a Facebookon adunk tájékoztatást).

Csoportoknak (minimum 10 fő) bejelentkezés: muzped [kukac] ldm [pont] hu, +36 20 548 4031
Tekintettel a raktár méretére és az itt látható tárgyak mennyiségére, a teljes látogatható rész megtekintéséhez két alkalom szükséges.

Egy-egy látogatás körülbelül 1,5 órát tart, muzeológusok vezetésével. Témák:

  • Néprajzi bútorraktár és iparművészeti gyűjtemény
  • Történeti- és textilgyűjtemény

Egyéni látogatók részére: nyílt napokról hírlevelünkben küldünk tájékoztatást.
Feliratkozás hírlevélre: info [kukac] ldm [pont] hu

Tárlatvezetési díj (10 fő feletti csoportoknak):

Nyugdíjas és diák jegy: 300 Ft / fő / téma
Felnőtt jegy: 600 Ft / fő / téma
Két téma együttes befizetése és időpont lekötése esetén kedvezmény: nyugdíjas és diák jegy: 250 Ft / fő / alkalom (tehát összesen 500 Ft), felnőtt jegy: 500 Ft / fő / alkalom (összesen 1000 Ft)
(Mivel a látogatás tárlatvezetéshez kötött, az ingyenes múzeumlátogatási kedvezmények a raktárban nem alkalmazhatók. Megértésüket köszönjük.)
Múzeumpedagógiai foglakozás díjai: témaválasztás szerint előzetes egyeztetés alapján (400-800 Ft /fő)

További információk a Tanulmányi raktárról

 

A kiállítóhely aktuális állandó kiállításai

RAK-TÁR-LAT

Megnyitotta kapuit a közönség előtt a Múzeum raktára. A múzeumi kincsek otthonának tanulmányi raktárrá való alakítása a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatásával vált lehetővé.