Jelenlegi hely

Kulturális Örökség Napjai

2018. szep. 15. szombat 9:00 - 2018. szep. 16. vasárnap 18:00
Helyszín: 
Laczkó Dezső Múzeum; Bakonyi Ház;Hősök Kapuja; Tűztorony

Kulturális Örökség Napjai a

Laczkó Dezső Múzeum kiállítóhelyein

2018.szeptember 15-16.

2018. szeptember 15-én, szombaton és 16-án, vasárnap a Laczkó Dezső Múzeum kiállítóhelyi is csatlakoznak az országos programsorozathoz a Kulturális Örökség Napjaihoz. A program részeként a kiállítóhelyek térítésmentesen látogathatóak mindkét napon a Várbörtön kivételével. Vasárnap interaktív családi délutánnal várja látogatóit a múzeum a Tűztorony udvarban.

 

Tűz, Tűz - interaktív családi délután a Tűztorony udvarban

Rendezvény helyszíne: Veszprém, Vár utca 9. Tűztorony udvar,

Rendezvény időpontja: 2018.09.16., vasárnap - 14:00 - 17:00

Kísérőprogram: 9-13 óráig városszerte

Kerek egész órakor zászlós jelelés a Tűztorony erkélyéről, élénk színű (piros vagy sárga) zászlóval, mint a torony valamikori tűzőre, amikor annak idején tűzet észlelt.

Feladat: A város bármely pontjáról lefotózni a jelzést küldő Tűztornyot, majd a program kezdetéig személyesen bemutatni a múzeumi kollégáknak vagy feltölteni a Múzeum facebook oldalára www.facebook.com/vmmuzeum. A bemutatott képért ajándékokkal kedveskedünk.

Fő program: 14-17 óráig a Tűztorony udvarban

Az érdeklődők ismertetést hallhatnak a Tűztorony történetéről, megtekinthetik a Tűztoronyról szóló tárlókat és a történész muzeológussal a torony erkélyéről közösen megtekinthetik a várost.

A résztvevőknek lehetőségük van összemérni tudásukat a helyszínen, totót tölthetnek ki nyereményekért. Ehhez előzetesen a webes felületeinken teszünk közzé érdekes ismereteket. A gyermekeknek kézműves foglalkozást tartunk „Az én tűztornyom” címmel. Tervezzék meg saját ötleteik alapján, hogy nézne ki a saját tűzvédelmet szolgáló őrtornyuk. Rajzlapból, kartonpapírból, újrahasznosított anyagokból megalkothatják saját kis tornyuk makettjét.

Eközben kitekintünk más tűztornyokra is, magyar és európai tűztornyokat bemutatva szélesítjük ismereteinket, és fantáziánkat.

Szeptember 15-én és 16-án a Laczkó Dezső Múzeum kiállítóhelyei - a Várbörtön kivételével - térítésmentesen látogathatók!

A rendezvény kiemelt média partnere a MÉZ Rádió